Goede Doelen

 

Mantelzorgconcert van Harmonie Weert-Zuid

Kort na de bevrijdingfeesten in 1945 werd in de wijk Moesel een harmonie aan de zuidkant van de spoorlijn opgericht. Er moest in het begin veel geïmproviseerd worden omdat er een groot gebrek aan instrumenten was.

Eind veertiger jaren werd er al deelgenomen aan regionale festivals en concoursen. In 1970 werd voor het eerst deelgenomen aan het Limburgse Bondsconcours en in 1997 werd in de afdeling uitmuntendheid het Limburgs kampioenschap bereikt. De Slagwerkgroep ontstond in 1998 uit de drumband met haar oorsprong o.a. vanuit de Scoutinggroep Weert-Zuid.

De Harmonie St. Joseph Weert-Zuid telt 130 leden waarvan er ca. 50 spelen in het harmonieorkest, ca 25. in het jeugdorkest en ca. 20 in de slagwerkgroep.

 

 

Rotary Water & Sanitation

Rotary sponsort studenten die een internationaal erkende Master Opleiding Water Management volgen aan het IHE instituut te Delft. Afgestudeerde studenten keren terug naar hun land van herkomst om daar de opgedane kennis structureel en langdurig in te zetten voor de lokale gemeenschap.

Water en Sanitatie is een van de toekomstige speerpunten van Rotary International en raakt aan veel focusgebieden van Rotary zoals gezondheid van moeder en kind, ziektepreventie, vrede en conflict beheersing, onderwijs, en economische en sociale ontwikkeling.

Lees meer in de flyer